Als het gaat om EnergyControl heb ik een paar cursussen gedaan bij Stans van der Poel. Zij heeft net als ik de ALO gedaan (academie voor lichamelijke opvoeding). Stans is hoofd geweest van een long-functie afdeling in een ziekenhuis. Verder weet ze alles van ademhaling en inspanningsfysiologie. Ze begeleidt duizenden sporters, trainers en behandelaars. Zie ook  www.stansvanderpoel.com

Wat wil ik met deze opleiding doen?
Momenteel begeleid ik mensen met bewust hardlopen. Dat is een combinatie van hardlopen, ademhaling en meditatie (mindful). Het doel is om plezier te krijgen in hardlopen (bewegen) en gezonder en fitter te worden. Door middel van bewust hardlopen probeer ik je bewuster te maken hoe je het fijnste, makkelijkste en plezierigste kan hardlopen. Ik geef bijna elke zondagochtend om 10:00 uur bewust hardlopen les.

Na het geven van lessen ben ik verloop van de tijd de nadruk meer gaan leggen op het blessure vrij hardlopen . Ik heb een cursus gedaan CHI RUNNING. mijn scope ligt meer op goed voelen wat belasting met je doet. Goed leren wat ademhaling met je doet en hoe kan je dat gebruiken in je dagelijkse leven . hardlopen is voor mij een middel tot en geen doel op zich .

ik heb cursussen gedaan bij Stans van der Poel , Yvonne van Stigt . De een gericht op energie control .( Stans) . De ander op voeding en dieperliggende oorzaken waarom het je b.v niet lukt af te vallen . Inmiddels dus ook CHI running . In het helpen bij jou problemen op gebied van hardlopen en eventueel achterliggende ben ik een allrounder . Gaat iets dieper en specifieker dan adviseer  ik je  naar een  professional op dat gebied .

door dus verschillende cursussen gedaan te  hebben ik een vrij breed perspectief waarin ik je kan adviseren