Als het gaat om EnergyControl heb ik een paar cursussen gedaan bij Stans van der Poel. Zij heeft net als ik de ALO gedaan (academie voor lichamelijke opvoeding). Stans is hoofd geweest van een long-functie afdeling in een ziekenhuis. Verder weet ze alles van ademhaling en inspanningsfysiologie. Ze begeleidt duizenden sporters, trainers en behandelaars. Zie ook  www.stansvanderpoel.com

Wat wil ik met deze opleiding doen?
Momenteel begeleid ik mensen met bewust hardlopen. Dat is een combinatie van hardlopen, ademhaling en meditatie (mindful). Het doel is om plezier te krijgen in hardlopen (bewegen) en gezonder en fitter te worden. Door middel van bewust hardlopen probeer ik je bewuster te maken hoe je het fijnste, makkelijkste en plezierigste kan hardlopen. Ik geef bijna elke zondagochtend om 10:00 uur bewust hardlopen les.

Naast bewust hardlopen zou  ik mensen kunnen begeleiden die verder willen met hardlopen. Door bijvoorbeeld de ademhaling te testen en inspanningstesten af te nemen kun je zeer effectief en doelgricht gaan trainen. Het doel hierbij kan van alles zijn. Fitter worden, 5km, 10km, halve marathon hele marathon lopen …. of gewoon fitter en gezonder (ouder) worden.

Iedereen kan leren hardlopen en dat geldt ook voor mensen die ziek zijn. Diabetes 2, mensen met kanker, mensen die Bètablokkers slikken etc. Iedereen kan het leren. Je blijft in sommige gevallen onder begeleiding van je arts en ik overleg met hem of haar over wat er mogelijk is. (bron : de hardloop revolutie – boek van Stans Van Der Poel en Koen De Jong)